Copied ' '
top of page
1923.jpg

Om vår verksamhet

Kurs & Konferens är en del av av Ljungskile folkhögskola och när du bor hos oss bidrar du till att utveckla folkbildningen. Skolan grundades 1923 av Birger-Magnus Hellerstedt med visionen att skolan skulle vara en mötesplats för människor med olika trosuppfattningar, ha en tolerant människosyn och ta samhällsansvar. Idag ägs skolan av en stiftelse och har tre huvudmän: KFUM, S:t Lukas i Göteborg och Göteborgs Räddningsmission. Skolan tar idag emot 250 elever om året varav ungefär hälften bor på skolans internat. Folkhögskolan erbjuder allmän linje med olika inriktningar för de som behöver läsa in gymnasiekompetens och högskolebehörighet samt yrkesutbildningar inom journalistik, lärarassistent och musik.

"Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse." - Sveriges Folkhögskolor

Valnötsträdet

Rotary är en global organisation med över 1,2 miljoner medlemmar som arbetar för att göra skillnad i sina lokala samhällen och världen genom serviceprojekt. Organisationen grundades 1905 och består av Rotaryklubbar som finns i nästan alla länder. Medlemmarna arbetar tillsammans för att lösa humanitära problem, främja fred och förståelse samt förbättra livskvaliteten i sina samhällen.
 

Stipendier och utbildningsstöd, projektfinansiering, mentorskap och nätverkande, samhällsservice, volontärarbete, föreläsningar och workshops

Här planterar Rotary en gåva till Folkhögskolan.

- Här berättar Jan-Erik Perneman om bakgrunden bakom gåvan.
"Två studiecirklar har engagerat sig i Göran Christianssons bok, Krossa livsmyterna “ vägen till ett hållbart liv”.

Rotary har varit på Folkhögskolan många gånger. Seminarier, Bokcirklar och andra evenemang. De konfererar och syns till mycket hos oss, vilket vi är väldigt glada för.

Vi tackar Rotary ödmjukt för denna fina lilla planta. Vi väntar med spänning på att se det växa och frodas, till ett ståtligt träd.

bottom of page